Söndagsevenemang och måndagssysslor


Igår drog vi iväg till Fritidsfestivalen i Höör, Matz laddad med kameror och jag med T-shirts, skjorta, hattar, boots, musik och danssteg i huvudet. Vi äntrade festivalområdet vid halvelvatiden och gjorde vårt ”stånd” iordning. Informationsblad om våra danskurser och bergssprängaren kom också upp på bordet. Det hade ju småregnat lite så vi fick torka av dansgolvet innan vi ställde upp för uppvisning. Musiken sattes igång i vi körde vårt 15-minutersprogram. Sedan var det dags för prova på för de festivalbesökarna som kände sig manade. Marianne lärde ut ”Shackles” och sedan var vår tid ute…. Det var tur att vi fick tiden mellan 11.15 och 12.00 för sedan drog det ihop sig på himlen och så kom det, SKYFALLET. Dunder och brak och regnet öste ner. Människor sprang antingen till sina bilar och körde hem eller så skylade dom under presenningar och marknadsborden och plastskynken. Oj, oj, oj, inte det ultimata vädret för utomhusfestival precis…. Nåväl, det klarnade upp efter en timme eller så och sedan kändes det som om vi hamnad i en tropisk regnskog! 95% luftfuktighet och solsken och då höll vi på att flyta bort av värmen. Kan man någonsin vara nöjd? Vi packade ihop och körde hem till Linda och Runo och blev där bjudna på en god gryta, potatis och sallad. Mmmmmm det satt fint! Så hade vi då laddat för kursen. Oj vad kul det var att se så många människor där!!! Marianne lärde ut ”My pretty Belinda” innan det var min tur att lära ut ”1-2-3-4″. När klockan var 20.00 var jag bra mör i kroppen. Hem och slappa en stund innan det blev dags för att slafa.

Idag bar det så iväg till jobb (05.46-bussen som vanligt). Jag slutade lite tidigare än vanligt (1 timme ungefär), Matz hämtade mig och så körde vi iväg till Hurva för att titta på ett hus. Hur det var? Jo, huset hade visst charm och så men där var alldeles för mycket att göra vid för att vi skulle nappa på det så det blir att fortsätta leta. Skam den som ger sig, vi ska nog hitta vårt drömhus så småningom :-) .

Vi skyndade oss hem för idag var det dags för första leveransen av ”Linas Matkasse”. Vi traskade rundor lite innan vi insåg att det nog skulle dröja innan den kom. Vi gjorde var en god omelett och plockade undan lite. Men vid 20.00-tiden ringde det på dörren och där kom så leveransen. Oj, vad mycket varor!! Visst, det ska räcka till 5 middagar för 4 personer. Jag bestämde mig för att provlaga en middag redan ikväll och så fick det bli. Det vegetariska alternativet såg spännande ut så det var bara att ge sig i kast med att skala, hacka, skiva, bryna, blanda och mixa och vips så var en kokosdoftande morotssoppa med röda linser färdig. Smakat på den har vi också och den är jättegod! Dessutom upphälld i fyra burkar, så antingen till lunch eller till middag kommer vi att avnjuta den ;.). Nä, nu är det dags igen för lite slappa och zappa innan detta dygnet är slut. Otroligt vad tiden springer iväg, eller hur? Kramelikram och vi hörs.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Janes tankar is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu