Var försiktig…


Igår när jag kom hem från jobb lagade jag till 2 maträtter: Kantarellrisotto och rosmarindoftande kyckling. MMMMMmmmmmm, gott! Men oj vad det kunde ha slutat illa! Jag hade fixat till kycklinginnerfilén och hällt över vad där skulle vara på och satt in formen i ugnen. Jag finhackade lök och kokade upp buljong som fick stå och sjuda i en panna. Fram med ytterligare en panna, hällde i lite olja och satte på plattan. Stod sedan och läste i receptet när det sa POFF! När jag vände mig mot spisen så brann det i pannan, kvickt som ögat flyttade jag pannan och kastade på ett lock. Brandvarnaren började tjuta och det luktade fruktansvärt illa men elden i pannan slocknade…. Oj, oj, oj så nära en olycka det var. Nåväl, som tur var hände ingenting allvarligare och jag hade 1 panna till så fram med den, i med ny olja, fräste lök och kantareller, hällde på avoriris och sedan pytsade i lite buljong i taget. Efter en si sådär 20 minuter så var all buljong inkokt och då var det dags med nyriven parmesanost. Och oj vad gott det blev :-) . Så kära vänner, var försiktiga när ni ska hetta upp olja i en kastrull, det blir fort hett som tusan och antänds. Förresten så kommer det snart en länk med min receptsamling, snart…… Hej och hå.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Janes tankar is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu